fbpx

Behind the scenes under en fotografering i Skövde

Behind the scenes under en fotografering i Skövde

Behind the scenes under en fotografering i Skövde

 

Vid en fotografering behind the scenes (BTS) får man en unik inblick i hur en professionell fotograf arbetar bakom kulisserna. Det är fascinerande att se allt som krävs för att få till den perfekta bilden, från planering och förberedelse till den slutliga redigeringen. Först och främst vill jag säga att det är mycket mer som ingår i en fotografering än vad man kanske tror. Det handlar inte bara om att ta en bild, utan det är en hel process som tar tid och kräver noggrann planering och förberedelse.

Fotografering av Moderaterna i Skövde

När jag var med som assistent under  en fotografering av Skövde Moderaterna , blev jag imponerad av den noggranna planeringen som krävdes för att fånga de bästa ögonblicken.  Fotograferingen ägde rum i centrala Skövde vid Hertig Johans torg, en vacker kväll i mitten av maj månad. Medlemmarna dök upp en efter en och till slut var det hela 20 personer som skulle vara med under fotograferingen. Anita hade redan tänkt på vilka platser som skulle fungera bra för fotografering, belysning och utrustning som behövdes. Vi fick bära med oss blixtlampor, stativ och annat som behövs. Så när man ska fotografera utomhus så får man tänka till så att allt kommer med.
Under fotograferingen var jag förvånad över hur mycket tid det tog att ta en enda bild. Anita skulle noggrant justera belysningen, positionera hela gruppen och sedan ta flera bilder från olika vinklar. Ibland behövde hon även justera sina inställningar och utrustning för att få den perfekta bilden. Det blev en rolig stund vid fontänen och när det var klart vid den platsen gick vi vidare upp på taket av Commerce-huset. Så det blev till att packa ner allt och bära upp all utrustning några trappor upp, där fotograferingen fortsatte. När solen började dala på himlen och skymningen tog vid, avslutade vi för dagen.

Efterarbetet

Efter fotograferingen började det verkliga arbetet med redigeringen. Alla bilder importeras till datorn och därefter går man igenom alla och väljer ut de bästa. Jag hade ingen aning om hur mycket arbete som krävs för att få en bild att se ut som den gör i slutändan. Hon använde avancerad bildredigeringsprogram för att rensa bort störande element i bakgrunden, justera färger och kontraster och till och med lägga till en speciell effekt för att ge bilden extra liv.
Det som jag verkligen uppskattade med att vara med på en BTS-fotografering var hur mycket jag lärde mig om fotografering. Jag insåg att det inte bara handlar om att ta en bra bild, utan om allt som krävs för att fånga det perfekta ögonblicket. Från planering och förberedelse till den slutliga redigeringen, är det en hel vetenskap bakom varje bild.
Slutligen, om du någonsin får chansen att vara med på en BTS-fotografering, ta den! Du kommer att lära dig massor och få en helt ny uppskattning för allt som professionella fotografer gör för att ge oss de vackra bilderna vi ser varje dag.

 

Gästbloggare: Evonne Dahlberg

 

bild: Michael Nimstad

gruppfotografering av Skövde moderaterna i Skövde freja house photography

Härlig uppsluppen bild när man tror att själva fotograferingen är klar:)