Warning: set_time_limit(): Cannot set max execution time limit due to system policy in /customers/7/5/4/frejahouse.se/httpd.www/wp-content/plugins/swift-performance/performance.php on line 2810 Allt viktigt att tänka på inför studenten 2023

Allt viktigt att tänka på inför studenten

Allt viktigt att tänka på inför studenten

 

Fem gratis tips på allt viktigt att tänka på inför studenten.

Allt från klädsel, transporter, mat och dryck samt fotografering. Studenten är en stor händelse när man gått i skolan under så många år. Det är en tid då man avslutar ett stort kapitel i sitt liv och förbereder för nästa. För att göra denna dag så minnesvärd som möjligt är det viktigt att tänka på allt som behövs planeras och förberedas i förväg. Den sista tiden i skolan är det mycket som ska avslutas och slutbetygen ska sättas. Antagligen tänker man också på vad man ska göra när skolan är slut. Ska man läsa vidare eller ta ett sabbatsår och jobba eller resa? Det finns säkert tusen tankar. Mitt ibland detta ska man fundera på allt kring studentfirandet också. I det här inlägget kan du läsa om lite saker som kan vara bra att tänka som en liten hjälp till allt viktigt att tänka på inför studenten

Klädsel och utseende

Klädsel inför studenten är en viktig del av studentdagen. Det är en dag då man ska känna sig bekväm och samtidigt se festlig ut. De flesta väljer att ha på sig en vit studentmössa och en vit klänning eller kostym. Se till att planera din klädsel i förväg och tänk på att boka tid hos frisören i god tid.

Studentfotografering i skövde 2023 freja house photography

Transport och logistik

Att ta sig till studentfirandet är en annan viktig faktor att tänka på. Det är viktigt att ha planerat i förväg vilken transport som kommer användas och att vara i tid till studentkortegen.  En bra idé kan vara att hyra en limousin eller någon annan fin bil man tycker om, för att göra dagen ännu mer minnesvärd. I studentkortegen kan man ofta se andra roliga ”fordon” som cyklar eller kärror. Kolla för säkerhets skull innan  att fordonet är godkänt i en kortege.

Planera mat och dryck inför studenten

Planera mat och dryck för dagen i förväg. En del väljer att ha bjudning hemma, medan andra väljer att äta på en restaurang. Tänk på att det kan bli trångt på restauranger och boka därför bord i god tid. Se också till att ha med tillräckligt med dryck och snacks för att hålla energin uppe under dagen. Nedan ser du en meny med  tips och en beräkning över hur mycket mat som brukar gå åt till en studentbuffé.

Så mycket mat behövds till studentbuffén. frja houyse photography_compressed (1)

 

Utspringet

Nu förtiden skaffar de allra flesta anhöriga ett plakat som man håller upp vid ”utspringet”. Man brukar se gulliga och roliga bilder på studenten som liten. Många tryckerier och reklambyråer erbjuder färdiga plakat där man bara lämnar in bild och text. Här och här finns några exempel i Skövde.

Ta bilder och dokumentera dagen

En av de viktigaste sakerna att tänka på är att ta bilder och dokumentera dagen. Detta är en dag som kommer att stanna kvar i ditt minne för evigt, men det är också viktigt att kunna visa upp denna dag för vänner och familj senare. Se till att ha en kamera eller mobiltelefon med gott om utrymme för att ta bilder och spara dem på ett säkert ställe. Det kan också vara en bra idé att låta sig fotograferas av en professionell fotograf för att få högkvalitativa och minnesvärda bilder som du kan ha som minne för resten av livet. Läs mer här om hur en fotografering går till. Nedan ser du en kort film över en studentfotografering jag gjorde för några års sedan.

Ha kul och njut av dagen!

Sist men inte minst, tänk på att ha kul och njuta av dagen! Detta är en speciell dag som firas en gång i livet, och det är viktigt att fira den på bästa sätt. Skapa minnen, umgås med vänner och familj, och fira din prestation på ett sätt som passar dig. Men nu har du fått ett hum om vad som är viktigt att tänka på inför studenten. Kom ihåg att det viktigaste är att du firar din examen på ett sätt som känns rätt för dig och gör denna dag minnesvärd för resten av ditt liv.