fbpx

En fröjdefull jul

En fröjdefull jul

Nu är vi snart framme vid dopparedagen, bara någon dag kvar. När jag var liten var väntan nästan olidlig. Finns det någon dag på året som skapar så stor förväntan hos de flesta? Varje år hoppas jag att det ska bli en fin julhelg för alla. Alla har sitt sätt att fira och det är väl tur det. Jag såg en intervju där frågan var, vad är det bästa på julbordet? Det blev väldigt olika svar såklart. Vad är din favorit? Julbord för mig är Janssons frestelse, det brukar smaka himmelskt gott! Får jag bara den och lite julköttbullar är jag mer än nöjd. I år är det första gången på länge som vi inte har någon gran och heller inte speciellt mycket julpynt. Detta år har det blivit julstjärnor, ljusslingor, hyacinter och ståtliga snitt amaryllis i omgångar. De årliga traditionerna som pepparkaksbak, julpyssel har jag lagt ner sedan länge. De var ett stående inslag under december när barnen bodde hemma. Jag var helt tokig på att hitta på olika pyssel som var roligt att föra vidare och för att skapa härliga minnen.

En briljant idé och underbart minne

Ett år kom jag på den mest fantastiska idé. Jag skulle lära barnen hur man stöpte ljus, på riktigt. Köket riggades med ställning för vek-hållare och ljus-massa inhandlades. Golvet täcktes med tidningar och massan värmdes upp i stor lånad behållare. Hur gick det undrar ni säkert? Jo, barnen var med under ca 5-10 minuter innan de helt enkelt tröttnade och försvann. Där stod jag ensam kvar och var tvungen att doppa klart tills det började likna ljus något sånär. Det blev bara denna enda gång för det var mer jobb än avkoppling. Nu förtiden blir det mest  blomsterarrangemang och kransar som tillverkas inför jul. Då njuter jag och tänder också en massa levande ljus, när mörkret kryper på. MEN nu har det vänt så då går vi sakta men säkert mot ljusare tider igen. Härligt!

Så här inför jul är det också skönt att inte behöva tänka på något annat än att umgås med nära och kära. Och det har vi redan hunnit med en runda för denna julafton ska vi göra något helt annorlunda som vi verkligen ser fram emot. Mer om det kommer längre fram som en utvärdering. Stay tuned!

Fotoidéer och annat

Annars består årets nästan alla dagar av nya idéer om fotograferingar, design och annat. Jag har ju flyttat hem min studio och renoverat källarutrymme med en fantastisk hög takhöjd. Det kan man kanske inte tro om en källare men en gång i tiden var det brandstation i vårt hus, så därav höjden. Jag ska skriva om det och visa er hur det ser framöver. Jag ser fram emot nästa år 2023 och framför allt att få möta en massa spännande människor och lurviga vänner att få fotografera. Under nästa år kommer jag att fylla bloggen med spännande inspiration och tips! Så är du sugen att följa med på resan kan du nu lägga en prenumeration på själva bloggsidan på hemsidan. Varmt välkommen!

Men låt oss först avsluta 2022 och ta hand om varandra och visa all kärlek vi kan uppbringa.  Önskar er  en underbar helg!

 

Kram Anita