fbpx

Se dig själv i ett helt nytt ljus

Se dig själv i ett helt nytt ljus

För ett par år sedan genomförde jag ett projekt som jag kallade ”Faces”. Jag bjöd in och erbjöd 8 kvinnor en make-over. Det var en fantastisk upplevelse  för oss alla vågar jag påstå. Alla kvinnor var 50 år och uppåt och den äldsta var över 70 år. Det var med pirr i magen och lite oro hos de flesta som de klev in genom dörren hos mig. Det hela började med en konsultation via telefonen angående styling, så jag kunde planera själva fotograferingen. Under alla 8 fotograferingar avhandlades livets stora gåta och det blev både skratt och gråt. Alla har vi vår historia som vi bär på och vi delade generöst med oss. Projektet avslutades med en utställning under konstrundan påsk där vi invigde med lite bubbel. Porträtten gjorde jag i svartvitt och i storlek 50X70 som fästes på en skiva med upphängning, i all sin enkelhet. Många besökare kommenterade och tyckte att just porträtt i svartvitt var väldigt vackert.

Projekt ”FACES”

Du är designad för något mer

I vår sociala media värld är det lätt att tro att man måste se helt perfekt ut. Tråkigt nog får det många att känna att man inte är tillräckligt snygg, ung eller bra nog. Det är därför jag som bildmakare så passionerat vill hjälpa till att ändra den bilden. Att hitta tillbaka till kraften, ditt unika vackra jag och se dig själv i ett helt nytt ljus. Så istället för att gömma dig bakom ett dåligt självförtroende kan du istället blomma ut och ta ett stort kliv framåt och stråla. För vårt sätt att hantera vårt eget självförtroende ekar genom alla människor i vårt liv, och främst mot våra barn.

En avkopplande stund

Det finns väl inget som är så skönt som att bli lite ompysslad. Att få lite gott i glaset och en mums-bit under tiden, låter väl inte helt fel?  Hade någon erbjudit mig det som småbarnsmamma när det begav sig, hade jag tagit chansen direkt! Hos mig kan du känna dig trygg och privat och även om jag har idéer till bilderna är det du som bestämmer. När jag ibland testar ljussättning på mig själv i studion, förstår jag att det kan kännas lite obekvämt att stå framför en kamera. Man kan känna sig  osäker på hur man ska stå, vad man ska göra av händerna med mera. Men du, den biten tar jag hand om för det är jag utbildad för. Du kommer att ha fullt upp med att lyssna på mig, så mycket att du till slut glömmer bort att du står framför en kamera.

Före och efter bilder

Ta tillfället i akt under alla hjärtans dag

Om ett par veckor firar vi  alla hjärtans dag, det blir på tisdag den 14 februari 2023. Du kan även läsa lite om det nedan i mitt förra blogginlägg. Att visa lite extra omtanke till de du älskar är ju underbart och blir garanterat uppskattat. Det kan vara i form av en gåva, några positiva ord eller annat. Det kan man faktiskt slösa med året runt tycker jag. Ta hand om dig och din käraste!

 

Kram

XOXO Anita