fbpx

Sommarbröllop i Odensåker

Sommarbröllop  i Odensåker

En av sommarens stora höjdpunkter var ett vackert bröllop jag fotograferade, där jag dessutom var honnörsgäst. Min dotter skulle äntligen efter år av väntan få sin prins, John.
Covid-åren hade kommit emellan två gånger men nu så var det äntligen dags. Att det är mycket att tänka på inför ett bröllop kan säkert de flesta förstå. Eftersom jag skulle få äran att skapa vackra bilder som ett evigt minne av dagen började min planering tidigt. Det blev några turer till Odensåker i olika väder för att spana in bra platser att fotografera på. Jag var mest orolig för att det skulle regna för mycket. Fotograferingen skulle äga rum efter själva vigseln medan gästerna skulle ta sig till festlokalen för att bli bjudna på kaffe och bulle under mingel. Knappt en timma hade vi på oss.

Fotografering

Efter en vacker vigsel kom vi ur kyrkan och möttes till mitt förtret av ett svagt duggregn. Jag hade hoppats att det varma fina vädret som vi hade hela veckan innan hade hållit i sig. Men det sägs att lite regn på brudens krona innebär lycka i äktenskapet. Vi åkte en kort sväng till ängarna intill sjön Östen som ligger alldeles intill Logården och kyrkan i Odensåker. Paraply hade vi garderat oss med och en fikakorg med kaffe och färska bullar. Nu kunde spänningen släppa för brudparet och gott kaffe satt som pricken över i. Naturen och vyerna i Odensåker är magiska, så vackra platser fanns det gott av. Jag kan varmt rekommendera ett sommarbröllop i Odensåker.

Att vara fotograf och samtidigt klädd som bröllopsgäst var kanske inte den lättaste kombinationen med tanke på att jag skulle vandra omkring i maxiklänning i lätt fuktigt gräs och högklackat. En lärdom jag tar med mig. Det är ju betydligt lättare att vara ”arbetsklädd”  när man ska fotografera. Allt gick bra och så var det dags att åka till Logården för att börja bröllopsfesten på riktigt. Väl framme möttes bröllopsparet av bubbel i glasen, hejarop och konfetti. Let the party begin!

På Logården finns en lada i gammaldags stil som man kan hyra till festligheter. Man får dekorera efter egen smak vilket vi också hade gjort i två dagar innan. Bröllopsmaten stod järnspisen i Skövde för och buffén var underbart god. Efter det väntade tårta och godisbuffé. Blommorna hade vi plockat själva hos Brings blommor utanför Tibro. Brudbuketten och tärna-buketter hade bruden satt ihop själv. Önskemålet var ett lantligt bröllop och så blev det också.

Efter middag och brudvalsen var det dags för livebandet att äntra scenen. Sedan fortsatte festen inpå småtimmarna i den ljuva sommarnatten. Det är något helt fantastiskt, magiskt och helt..underbart med bröllop!